Состојки:

  • 200г пилешко месо
  • 100г нудли
  • 50г марула
  • 50г морков
  • 50г црвена зелка
  • 50мл соја сос
  • 1 лажица мед
  • 1 лажица путер од кикирики
  • 30мл јаболкова киселина
  • кршени бадеми

Постапка:

Чекор 1 – Во тенџере ставете го месото да се вари 20-25мин.

Чекор 2 – Во меѓувреме сечете ги морковот и црвената зелка.

Чекор 3 – Сварете ги нудлите според инструкциите на паковањето.

Чекор 4 – Подгответе го преливот. во мал длабок сад додадеде го соја сосот, јаболковата киселина, медот, путерот од кикирики и зачини по вкус (лук во прав, зачин за пилешко месо, црн бибер).

Чекор 5 – Откако месото ќе се свари исечете го на ситни парчиња или искубете го.

Чекор 6 – Додаде те ги сите состојки во длабок сад и полијте ги со преливот. Врз него додаде те ги кршените бадеми.