Состојки:
- 3 пиперки
- 150г мелено мисиркино месо
- 2 лажици доматно пире
- 150мл доматен сос
- 50г кашкавал со намалена масленост
- 1 лажичка босилек
- 1 лажичка оригано
- 1 лажичка лук во прав
- 200г компир
- 1 лажичка путер
- 20мл млеко
Постапка:
Чекор 1 – На малку масло испржете го мисиркиното месо.
Чекор 2 – Откако ќе го испржите додадете ги зачините, заедно со доматното пире.
Чекор 3 – Пржете уште 1 минута, додека зачините не ги испуштат своите мириси.
Чекор 4 – Додајте го доматниот сос и оставете ја смесата да проврие додека не се згусне.
Чекор 5 – Трите пиперки на кои претходно сте им ја отстраниле рачката и семето наполнете ги со претходно подготвената смеса.
Чекор 6 – Печете во загреана рерна 40 минути на 200 степени. Неколку минути пред крајот додајте го кашкавалот да се растопи.
Чекор 7 – Послужете со пире од компир, кое ќе го подготвите од изгмечен варен комприс во кој сте додале путер млеко и зачини.








